Preskocit navigáciu

Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR 7. mája 2024


Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR 7. mája 2024

 

V utorok 7. mája 2024 sa v priestoroch Duklianskych kasární uskutočnil slávnostný vojenský ceremoniál Čestnej stráže prezidenta SR. Hlavným bodom programu bolo vyhlásenie rozkazu prezidentky Slovenskej republiky k 79. výročiu víťazstva nad fašizmom.

Slávnostný vojenský ceremoniál pokračoval vyhlásením rozkazu náčelníka Generálneho štábu OS SR o udelení vojenských vyznamenaní a mimoriadnych ocenení, ktorými boli vybraným príslušníkom útvaru udelené Pamätné medaile náčelníka Generálneho štábu OS SR.

 

Vyznamenaní príslušníci:
- rtm. Zoltán NEMES
- rtn. Dušan JAKUBIS
- des. Tomáš POČAROVSKÝ
- por. Mgr. Monika HUMENNÁ
- des. Tomáš SCHUBERTH

Na slávnostnom vojenskom ceremoniáli vystúpil zástupca Čestnej stráže prezidenta SR podplukovník Marián MÄSIAR, ktorý vyhodnotil plnenie hlavných úloh útvaru v predošlom období a poďakoval profesionálnym vojakom a zamestnancom útvaru za vzorné plnenie úloh, zabezpečenie štátnych protokolárnych aktivít pre úrad prezidenta SR a poprial veľa síl a elánu do ďalšieho obdobia.


Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR 7. mája 2024Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR 7. mája 2024Slávnostný vojenský ceremoniál ČS PSR 7. mája 2024

Autor: kpt. Mgr. Dagmara ŠTEPÁNKOVÁ , Foto: slob. Miroslav ZJAN - Dátum: 07.05.2024
Čítanosť: 202
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share