Preskocit navigáciu

Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku


Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku

Na trojdňovú oficiálnu pracovnú návštevu zavítal v nedeľu 12. mája generálmajor R. D. Lyles, veliteľ Národnej gardy štátu Indiana (US) s delegáciou, ktorého privítal náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko.
V rámci programu sa generálmajor Lyles zúčastnil pietneho aktu kladenia vencov na mieste posledného odpočinku generála M. R. Štefánika, na Mohyle v Brezovej pod Bradlom.
Nasledujúci deň, po oficiálnom ceremoniály, privítaní úplnými vojenskými poctami, sa na pôde Ministerstva obrany SR uskutočnilo pracovné stretnutie delegácií, súčasťou ktorého bolo aj stretnutie s podpredsedom vlády a ministrom obrany SR, ktoré sa nieslo v znamení ďalšieho rozvoja obojstrannej spolupráce.
V utorok sa delegácia zúčastnila otváracieho ceremoniálu medzinárodného zbrojárskeho veľtrhu IDEB v priestoroch výstaviska INCHEBA. Pri príležitosti 30. výročia spolupráce Ozbrojených síl Slovenskej republiky a Národnej gardy Indiany sa popoludní uskutočnil v priestorov Múzea SNP v Banskej Bystrici slávnostný nástup.


Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku Návšteva generálmajora R. Dale Lylesa, veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 15.05.2024
Čítanosť: 764
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share