Preskocit navigáciu

Pomoc pre tých, čo pomáhajú


Pomoc pre tých, čo pomáhajú

V Bosne a Hercegovine pôsobí viacero organizácií a inštitúcií, ktoré sa snažia pomáhať obyčajným ľuďom. V mnohých prípadoch títo ľudia pracujú za hranicou svojich možností a limitov, aby odviedli svoju prácu s jediným cieľom – pomôcť. Pracujú na úkor seba, svojich rodín, často v skromných podmienkach, ale aj napriek tomu sa nikdy nevzdávajú. Vtedy ich práca už nie je len ich povolaním, ale stáva sa pre nich „poslaním“.
Medzi takých ľudí patria aj zamestnanci zdravotného strediska vo Foči, ktorí poskytujú zdravotnú starostlivosť v naozaj skromných podmienkach. Pre zlú finančnú situáciu v sektore zdravotníctva musí často krát zdravotný personál ale aj pacienti v tomto zariadení pracovať bez tepla a bez teplej vody. Vzhľadom na to, že sa jedná o zdravotné zariadenie, kde je takýto stav neprípustný, hrozilo, že by mohla byť prevádzka tohto zariadenia ukončená a tým by mnoho ľudí z Foče a okolia prišlo o možnosť zdravotnej starostlivosti.
Personál tohto zdravotného strediska a hlavne jeho riaditeľ MUDr. Miroslav RISTANOVIC sa s takýmto scenárom odmietli zmieriť a tak hľadali možnosť ako tomu predísť.
Jednou z možností sa ukázala spolupráca s príslušníkmi LOT Foča. Kapitán Ing. Andrej Kukla a rotný Pavol Blaho oslovili predstaviteľov Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Sarajeve so žiadosťou o pomoc. Po spracovaní a predložení náležitej projektovej dokumentácie bolo zo slovenskej ambasády vyčlenených 5,000 EUR na modernizáciu vykurovacieho systému zdravotného strediska vo Foči.
Zdravotné stredisko vo Foči tak mohlo zmodernizovať vykurovací systém vďaka podpore slovenskej ambasády pričom výška grantu bola cca 5,000 EUR. Pre toto zdravotné stredisko je to veľký úspech, ktorý sa podaril aj vďaka snahe príslušníkov LOT Foča.
Riaditeľ centra zdravotnej starostlivosti vo Foči, MUDr. Miroslav RISTANOVIC uviedol, že táto pomoc má počas zimy obrovský význam, a vďaka tomu bude môcť byť zdravotná starostlivosť v tomto stredisku poskytovaná i naďalej.


Pomoc pre tých, čo pomáhajúPomoc pre tých, čo pomáhajúPomoc pre tých, čo pomáhajúPomoc pre tých, čo pomáhajú

Autor: kpt. Andrej KUKLA - LOT Foča , Foto: autor - Dátum: 19.10.2015
Čítanosť: 5390
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share