Preskocit navigáciu

Otvorenie spinning arény vo vrtuľníkovom krídle


Otvorenie spinning arény vo vrtuľníkovom krídle V polovici februára bola slávnostne otvorená spinning aréna vo vrtuľníkovom krídle Prešov. Profesionálni vojaci ju vybudovali  v poradí ako už štvrté športovisko s využitím daňovej asignácie cez projekt Vojenskej podpornej nadácie.
Spinning je energeticky účinné skupinové cvičenie na stacionárnych bicykloch určené pre ľudí čo si chcú zlepšiť alebo udržať fyzickú kondíciu. Pomocou neho sa dá regulovať aj telesná hmotnosť a vylepšiť postava. Ako každé aeróbne cvičenie pomáha tiež odbúrať stres a zlepšiť náladu. Každý si môže prispôsobiť svoje tréningové ciele a podľa toho určiť intenzitu cvičenia. Práve vďaka dokonalej regulácii zaťaženia je vhodný aj pre staršie osoby, ľudí po zraneniach a úrazoch v rámci rehabilitácie, ale aj pre ľudí s výraznou nadváhou. Bicyklovanie s nízkym zaťažením je vhodné aj pre pacientov s kardiovaskulárnymi ochoreniami, ale to treba odkonzultovať s odborným lekárom. 

Prešovskí letci majú k dispozícii 12 profesionálnych spinningových bicyklov. Cvičenie sa organizuje buď skupinovou formou pod vedením inštruktora za sprievodu špeciálne na to určenej hudby. Individuálny tréning je možné realizovať za pomoci videí, ktoré si prehrajú z USB na veľký LCD televízor. K dispozícii majú 4 rôzne tréningy líšiace sa dĺžkou lekcie a aj intenzitou a zaťažením. Podľa toho či sa chcú zamerať na silu, vytrvalosť, znižovanie hmotnosti či rehabiltačný tréning v rámci rekonvalescencie.

Otvorenie spinning arény vo vrtuľníkovom krídleOtvorenie spinning arény vo vrtuľníkovom krídleOtvorenie spinning arény vo vrtuľníkovom krídleOtvorenie spinning arény vo vrtuľníkovom krídleOtvorenie spinning  arény vo vrtuľníkovom krídleOtvorenie spinning  arény vo vrtuľníkovom krídle

Autor: nrtm. Miroslav Štubňa , Foto: npor. Maroš Kövér - Dátum: 25.02.2019
Čítanosť: 5104
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share