Preskocit navigáciu

Výcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračuje


Výcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračuje

Štvrtý novembrový týždeň sa niesol v duchu streleckého výcviku 12. mechanizovaného práporu z Nitry v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek.

V pondelok 25. novembra 2013 nastúpilo dvanásť nitrianskych profesionálnych vojakov na Kurz bojovej streľby Vojenskej polície III. stupňa. Všetci zúčastnení sa nachádzajú v záverečnej fáze prípravy na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky do operácie ISAF v Afganistane, kam vycestujú v závere tohto roka. Obaja skúsení inštruktori streľby Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície nadrotmajster Eduard Kotian a rotmajster Peter Toscano, začali výcvik teoretickou prípravou so "suchým" nácvikom a hlavný dôraz opäť položili na praktický výcvik vedenia streľby zo samopalu vz. 58 a pištole Glock 17. Prax opäť preukázala, že počas streľby so zahrnutými stresovými faktormi sa aj takí skúsení vojaci bojového útvaru začali dopúšťať elementárnych chýb. S týmto však inštruktori Vojenskej polície vopred rátali a zamerali sa na odstraňovanie týchto nedostatkov. Po ukončení kurzu mohli smelo skonštatovať, že frekventanti pri záverečnom preskúšaní úspešne zúročili nadobudnuté skúsenosti a všetkým vydali certifikáty o absolvovaní kurzu.

Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek je výcvikovým strediskom nielen pre príslušníkov Vojenskej polície, ale aj pre príslušníkov ozbrojených síl Slovenskej republiky, s ktorými sa touto cestou rozvíja nová kvalita vzťahov.


Výcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračujeVýcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračujeVýcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračujeVýcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračujeVýcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračujeVýcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračujeVýcvik mechanizovaného práporu u vojenských policajtov pokračuje

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 04.12.2013
Čítanosť: 11835
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share