Preskocit navigáciu

Medzinárodný deň detí s Vojenskou políciou


Medzinárodný deň detí s Vojenskou políciou

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pripravila Vojenská polícia v spolupráci s ozbrojenými silami SR a bezpečnostnými zbormi SR v prvú júnovú sobotu Deň detí s množstvom atrakcií, skvelým programom a nezabudnuteľnými zážitkami vo viacerých mestách Slovenskej republiky.


Deti mali možnosť vidieť statické a dynamické ukážky príslušníkov Vojenskej polície. Pre návštevníkov tohto podujatia to bola ideálna príležitosť vidieť a zároveň vyskúšať si výzbroj, výstroj a techniku používanú Vojenskou políciou.


Veľmi pútavé boli dynamické ukážky zadržania unikajúceho páchateľa na vozidle a ukážky práce kynológie, kde dôležitú úlohu zohrali štvornohí pomocníci, ktorí predviedli okrem zadržania unikajúceho páchateľa i cviky poslušnosti a vyhľadávanie omamných a psychotropných látok.


Zaujímavosťou bola možnosť vyskúšať si prácu kriminalistických technikov Vojenskej polície, ktorá pozostávala z odoberania stôp, odtlačkov prstov a iných zaujímavých úkonov spojených s touto prácou.

Príslušníci Vojenskej polície odpovedali na nespočetne množstvo otázok kladených deťmi a zároveň prezentovali poslanie Vojenskej polície rodičom a účastníkom tohto podujatia. Sme radi, že aj touto formou mohli účastníkom tejto akcie priblížiť časť svojej práce a vyčariť na detských tvárach radostný úsmev.

Na akcii participoval Odbor policajného výkonu Prešov (Oddelenie policajného výkonu Martin, Lešť) , Odbor policajného výkonu Bratislava (Oddelenie krízového manažmentu Topoľčany), Odbor výcviku a kynológie Vlkanová-Hronsek a Odbor policajných činností Trenčín (Oddelenie vyšetrovania).


Medzinárodný deň detí s Vojenskou políciou v Lučenci , Topoľčanoch, Kláštore pod Znievom a Trenčíne Medzinárodný deň detí s Vojenskou políciou v Lučenci , Topoľčanoch, Kláštore pod Znievom a Trenčíne Medzinárodný deň detí s Vojenskou políciou v Lučenci , Topoľčanoch, Kláštore pod Znievom a Trenčíne Medzinárodný deň detí s Vojenskou políciou v Lučenci , Topoľčanoch, Kláštore pod Znievom a Trenčíne

Autor: VP - Dátum: 08.06.2017
Čítanosť: 7756
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share